Apple werkt aan nieuwe iPads voor de lancering in maart, dat schrijven Barclays-analisten Blayne Curtis en Christopher Hemmelgarn vrijdag in een notitie aan klanten.

De analisten baseren hun informatie op bronnen binnen de productieketen, met wie zij spraken tijdens een reis naar Azië.

“Er komen nieuwe iPads in maart, zonder rand om het scherm (zoals de volgende iPhone). We verwachten dat de 9,7 inch-versie een budgetmodel wordt, dat het 12,9 inch-model vernieuwd wordt en er een nieuw 10,9 inch-model komt, dat waarschijnlijk in omvang even groot is als het 9,7 inch-model, maar dan zonder randen om het scherm”, aldus de analisten.

Dat de nieuwe iPad in maart gelanceerd zou worden, is in lijn met voorspellingen van KGI-analist Ming-Chi Kuo. Hij voorspelde voor volgend jaar een nieuwe 10,5 inch-iPad, samen met een nieuwe 9,7 inch-budget-iPad.

Volgens Kuo worden de nieuwe iPad OLED’s in 2018 uitgerust met de betere OLED-schermen, en niet in 2017.

Momenteel komen iPads in 3 formaten: de iPad Mini, met een 7,9 inch-scherm; de klassieke iPad met een 9,7 inch-scherm; en de grootste iPad, de iPad Pro, met een 12,9 inch-scherm.

Dezelfde analisten hadden ook een aantal voorspellingen voor de iPhone 8. (Lees die hier).

 

We verwachten dat de hele iOS-lijn van Apple volgend jaar een grote opknapbeurt krijgt, ter viering van het tiende jubileum van de iPhone. De Apple-apparaten van volgend jaar lijken grotere schermen te gaan krijgen, maar behouden dezelfde omvang, door kleinere randen om het scherm.